MICROWELL

Microwell típusú páramentesítő alapadatok, beállítások

A ventilátor szabályzása

A párátlanító berendezés burkolata alatt egy kétállású kapcsoló található, amely a ventilátor szabályozására szolgál. Első állásban a ventilátor állandóan be van kapcsolva, még akkor is ha a kompresszor nem működik (javasolt beállítási mód). A ventilátor folyamatos üzemeltetése optimálisabb, mivel a készülékbe épített nedvesség érzékelő folyamatosan érzékeli a páratartalmat, ezáltal növekszik az érzekelő pontossága. Második állásban a ventilátor a kompresszorral együtt kapcsol be, tehát ciklikusan működik.  A ventilátor beállítását a szerelést végző Cég végzi el az üzemeltető kérésének megfelelően.

 

Páratartalom-szabályozás

Wave típusok, alapesetében mechanikus szálhigrosztát vezérli a páramentesítőt. Metal és Silver típusok esetén digitális kijelzővel ellátott páratartalom vezérő kerül beépítésre. Metal és Silver típusok esetén a szálhigrosztát is megmarad azonban mint mechanikus tartalék higrosztát a vezérlőszekrényben található, amely 70% relatív páratartalomra van beállítva. Ez a higrosztát tartalékfunkciót teljesít a digitális higrosztát meghibásodása esetében. Ilyen esetben a felhasználó nem végezheti el a páratartalom szabályzását.

Páratartalom-szabályozás beépített higrosztáttal

A beépített higrosztát a készülék burkolatán található. A beépített higrosztát a beszívott levegő páratartalmát érzékeli és a beállított értéktől függően teljesen automatikusan kapcsolja a kompresszort.
Az uszoda helyiségének optimális nedvességtartalma kb. 55 - 65%. A levegő relatív páratartalmának ezen érték alá való csökkentése nem ajánlott sem fiziológiai sem épületfizikai szempontból, ráadásul többletenergia fogyasztásával jár. A higrosztát beállítását a felhasználó végzi. Az ideális beállítás medenceterek esetén a 60%.

A kompresszor szabályozása

Ventillátor üzemmódjának kapcsolója

A kompresszor késleltetési ideje a páramentesítő készülék védelmének érdekében 3 perc. A leállása és újra indítása között min. 3 percnek kell eltelnie. Ez egy gyári alap beállítás, így az Üzemeltető nem tudja és nem is szükséges megváltoztatnia az időzítő beállítását.

A kondenzvíz elvezetése

Gravitációs úton történik megfelelő esés biztosításával min. 5 mm/1000 mm szifonom keresztül a csatornába vagy külső térbe. Tilos a kondenzvíz elvezetése az uszoda vízébe vagy terébe, mert bakteriálisan szenyezett lehet. A kondenzvíz elvezetése műanyag tömlőn keresztül történik ∅12 mm belső és ∅16 mm külső átmérővel amely a készüléken alul baloldalon található.

 

Külön rendelhető Melegvizes fütőbetét

A melegvizes fűtőbetét, külön rendelhető kiegészítő. Csatlakoztatása az épület melegvizes fűtőrendszeréhez történik radiátorokhoz hasonlóan hollandi csatlakozóval.Az esetleges szabályzószelep és a hollandi csatlakozó nem része a berendezésnek, szükség esetén külön rendelhető.

Elektromos fűtőbetéttel is ellátható a páramentesítő, így természetesen csak megfelelő áramerősség szükséges.